Macskusz Amatőrikusz

Hardware

Macskusz Amatőrikusz hardware-e megegyezik a normál Macskusz Domesztikuszéval. A különbség a firmware-ben leledzik.

A teljesség kedvéért azért leírom a családomban élő Macskusz Amatőrikusz néhány jellemzőjét.

Perzsikusz típusú hardware, ebből adódóan szaglószerve pisze. Hosszú, zsemleszínű szigetelőanyaggal ( szőrrel ) borított. A talpán is meglévő szőr tapadási súrlódási együtthatója igen alacsony, ezért a Perzsikusz féktávolsága igen nagy, futóműve kanyarban kipörög. Ha a szőre hidratálódik, különös gondoskodást igényel. Tápellátása alapvetően csirkés-májas ízű "F...s" típusú szárazeledel, csirkemáj és di-hidrogén-oxid. Nem táplálható tejjel, parizerrel, egérrel, stb. Konkáv helyihálózat-csatlakozóval rendelkezik.

Software

Családomban lévő Macskusz Perzsikusz Amatőrikusz jogállását tekintve főbérlő. A lakás korlátlan ura és parancsolója. Az Amatőrikusz firmware-változat kialakulásánál ez a tény meghatározó volt.

Főbérlőnk a "Cili" névre hallgat, míg a "cic...", "sicc!" szavak semmilyen reakciót nem váltanak ki belőle. Általában helyesen végrehajtja a "gyere ide!", "keresd meg!", "menj oda és ébreszd fel...!" utasításokat.

Amatőrikusz

Amatőrikusz első tevékenysége a tanulás. Ez humán családtagjaid nagy odaadással végzett figyelésével történik. Leül és figyel. Természetesen a szerszámosládád tetejéről. Tágra nyílt szemmel, rezzenéstelenül, hosszasan és kitartóan. Csak egyvalakit nem zavar ez, nevezetesen a Macskuszt. Mindenki mást az őrületbe kerget.

A tanulás bizonyos esetekben átalakul "segítek neked te 2balkezes"be. Amatőrikusz ilyenkor lekászálódik a megfigyelési pontról és a orrocskájával ellenőrzi, elég mágneses-e még a Weller. Vagy a nyomtatód elé tipeg, ahol a papír jönne ki egyébként, majd leül a számítógéped elé és lassan nyújtózva kezdi el kapirgálni a Reset gombot.

Leltározáskor a Macskusz körbejár. Felugrik a polcra és minden mütyürödet megszagol. Egyeseket ellenőriz, rendesen rögzítetted-e. Ilyenkor szokott lerepülni óra, floppy, kiscsavarok doboza.

Önálló kísérletezései között leggyakoribb az elektrosztatikus feltöltődés ellenőrzése. Lassan lábujjra állva nekidörgölődik lábadnak. Hosszú szőre teljesen feltölt téged. Esetleg rátelepszik a TV-dre, monitorodra, itt szép lassan töltődik, majd hatalmas ugrással nálad terem. Ha orrához nyúlva sütöd ki magad, rossz néven veszi. Pedig nedves pisze kis orrocskája ideális földelés - ellentétben Blöki fülével.

Kísérleteinek eredményét macskakaparással hagyja az utókorra. Ráugrik számítógéped billentyűjére és szép komótosan egymás után kikaparja a billentyűket. Csomagrádiós partnereddel önállóan eldiskurál, állományt nyit, zár és töröl. Imádja, ha túlcsordul a billentyűzet-buffer. Miközben visszapattintod a billentyűdet - már ha mind megvan és tudod, hová kell -, kirázhatod a sok port, körömmaradékot, szőrszálat és rég keresett gemkapcsodat. Macskusz Amatőrikusz ajtót, ablakot csak nyitni képes. Floppyt, CD-t kiveszi a gépedből, de soha sem teszi vissza.

Számítógéped egerét felpofozza, majd egyszerűen ráfekszik. "Én fogtam, ez az enyém!"

Teszteli a rádiód teherbírását ráugrással, ráfekvéssel. Dorombolásával ellenőrzi CTCSS funkcióját. Az alábbi képen a HG9RVA egy régebbi rádióján ügyködik. ( A képet jól megfigyelve láthatod, hogy éppen a "CQ CQ MIAÚ" hívást adja le. )

Macskusz Amatőrikusz természetesen folyamatosan ellenőrzi a háztartási készülékeid üzembiztosságát. Mikrohullámú ( 2,45 GHz-es ) főzőnk tesztelése a következő képen. Megjegyzem, a tesztelést ( és a tesztelőt ) nem zavarja a főző üzemeltetése. ( Az előbbi CQ hívás után létrejött a kapcsolat. Felharmonikusok a pocakban. )

A rádiós kapcsolástechnikát nagy igyekezettel tanítja felharmonikusainak. Jelen esetben a kismacskák antiparallel kapcsolására láthatsz példát.

A bemutatott képeket nem én rendeztem, mindegyik a Macskusz Amatőrikusz saját elhatározásából végzett tevékenységét örökíti meg.

Naplókivonat  [ html:  http://users.atw.hu/gg630504/naplo/_sz/cili.html ]

Experiment is the sole judge of scientific “truth”. A (természet)tudományos igazság kizárólagos kritériuma a kísérlet.
Feynman Richard  [ html: Feynman http://hu.wikipedia.org/wiki/Richard_Feynman ]


⌂ Index
Verzió: 2024-04-25 ( 2002 .. 2024-04-20 20:29:36 UTC )
gg630504  Creative Commons License: by-nc-sa Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább!  external HG9IEG Visszajelzés: